Свято Миколая

Свято Миколая у школі українознавства ім. Василя Стуса в м. Чикаго.

«Коли святий Микола з небес на землю йде,

То кожен дім та школа, як вулик бджіл гуде»…

 

Насичений подіями рік добігає кінця, і наступає довгоочікувана святкова пора, коли учні нашої школи із нетерпінням чекають на прихід святого Миколая. В ніч з 18 на 19 грудня Святий Миколай спускається із небес, щоб нагородити дітей за їх добрі вчинки. 15 грудня  у школі  українознавства ім. Василя Стуса відбувся святковий концерт з нагодиди візиту Святого Миколая до нашої школи. Учні  школи дуже ретельно готувались до цього свята. Бо як відомо, найбільш щиро, з великим захопленням і радістю сприймають це свято діти, адже Святого Миколая завжди вважали покровителем і заступником дітей. Тож саме вони найбільше чекають на цю подію. Адже малеча знає, що за її слухняність, старанність, працьовитість Святий  Миколай принесе їм безліч подарунків.

Напередодні  свята, цьогорічні випускники  відвідали учнів від дошкілля до 5 класу. Старшокласники розповідали своїм молодшим друзям історію про Святого Миколая і чому щороку ми вшанувуємо Покровителя усіх дітей. Учні молодших класів написали листи із побажаннями до Миколая, що вони хочуть отримати у подарунок, за те, що цілий рік були чемні. Свої листи і малюнки вони залишали у спеціальній скринці «Листи до Миколая». А вже під час самого свята, директор школи п. Наталя Пономарьова особисто передала ці листи Миколаю.

Учні нашої школи  розучили чимало пісень і віршів про Святого Миколая і з превеликим задоволенням продемонтсрували свої вміння і досягнення  усім присутнім – батькам і гостям заходу. Учні першого класу підготували сценку «Місяць і зірочки», учні дошкілля і 4 класу підготували виставу «Рейс Київ-Чикаго», учні 2 і 3 класів підготували святкові привіти до Миколая.  Окрім цього, учні 5 класу разом із учнями старшої школи підготували програму «Бо прийдуть до тебе три праздники в гості». У такий спосіб вони хотіли згадати про три найважливіші українські свята, які українці святкують з давніх-давен: Рождество Христове, Старий Новий Рік і Свято Водохреща. Також до нас завітали  Василь і Маланка із святковими віншуваннями.

Під час виступу у виконанні учнів школи і під акомпанемент вчителя музики Катерини Кишки прозвучали пісні  «Ой Хто-хто Миколая любить», пісня «Добрий вечір тобі, пане Господарю», «Бог ся рождає»,“ Темненькая нічка” ,  «Нині рождество Божого дитяти», « Щедрик»,  «Веселих Різдвяних свят Вам», « їде Миколай».

І ось надійшов самий довгоочікуваний момент, коли Миколай у супроводі ангеликів зайшов до залу із міхом подарунків. Учні зустрічали його оплесками  і співали пісню «Дзвін, дзвін, дзвін – їде Миколай. Миколай привітав усіх дітей , батьків і гостей: побажав усіх гараздів у Новому році, гарно вчитись і слухатись своїх батьків. Також він пригадав усім, що

«Миколай мандрує світом – подарунки роздає.

Він за них не хоче плати, лиш, як то велить Господь,

Батька й матір шанувати, рідну землю і народ»…

Як уже це заведено традиційно, Миколай і ангелики роздали подарунки учням нашої школи. І на завершення, Миколай пообіцяв прийти знову до нашої школи на наступний рік:» Швидко мчиться часу лік, знов прийду я через рік». Після свята, учні нашої школи мали можливість сфотографуватись на згадку із Миколаєм.

Хотілось би виголосити слова вдячності усім вчителям і учням нашої школи, що підготували таке чудове свято, музичному керівникові Катерині Кишці, Батьківській Управі школи за допомогу в організації заходу і Тетяні Дрожжиній за  світлини.

 

 

Директор школи українознавства

Ім. Василя Стуса

Наталія Пономарьова

Новини

Comments are closed.