Повідомлення від Патріарха Блаженнішого Святослава українській молоді у США

До вашої уваги розміщуємо повідомлення від випускниці Школи Українознавства – Леони Петрович, в котрому вона поділилась посланням від Блаженнішого Святослава до молоді української діаспори у США.
Блаженніший Святослав Шевчук – Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви звернувся до української молоді в діаспорі.
 
Як випускниця Школи Українознавства імені Василя Стуса у Чикаго, я мала честь виконати доручення від нашого .
У зв’язку з тривожними подіями у нашій Батьківщині я отримала лист від Патріарха, в якому він закликав нагадати молоді діаспори про ціну людських страждань. Блаженніший наголосив: “Ви, молоді люди, є ті, за кого ми боремося і вмираємо, щоб ваш світ був кращим і більш людяним.”
У суботу, 5 березня, у моїй Рідній Школі імені Василя Стуса, яку я закінчила чотири роки тому, разом з директоркою школи Наталею Пономарьовою ми зібрали учнів старших класів, щоб пояснити та показати що насправді відбувається з нашою Україною в теперішній час. Ми молились за мир разом з отцем Олегом Кривокульським, прочитали лист від Патріарха Святослава українською та англійською мовами, та показали відео з міст трагічних подій у Києві, Харкові, Херсоні та інших епіцентрів. Патріарх Святослав також розказав мені, що в цей момент знаходиться у столиці, у бомбосховищі разом зі сотнями києвлян. Також підтвердив, що Київ практично оточений. Розказав, що гелікоптери окупантів кружляють навіть над нашим Патріаршим Собором. Наприкінці, він написав: “Моліться за Київ і за нас, грішних. Україна бореться і перемагає.” Я вважаю, що моя Рідна Школа зробила велику справу. Ми не тільки проінформували наший учнів, а також об’єдналися у молитві, солідарністю скріпились у Патріаршому слові.
Слава Україні! Бог над усе! Україна Божа земля!
 
Випускниця Школи українознавства ім. В. Стуса,
Леона Петрович
Новини

Comments are closed.