Випускний у Школі Українознавства

Нещодавно у суботній Школі Українознавства ім. Василя Стуса в м. Чикаго відбувся випускний. Урочиста подія мала багатопланове значення – непрості часи наклали свій відбиток на шкільне свято. Цього року дипломи отримували відразу два випускні класи – студенти 2020-го та 2022-го років. Випускники 2020-го року – Гатич Вікторія, Гриців Емілія, Денкович Максим, Діденко Софія, Кожем’яка Дарія, Недошитко Тарас, Петриків Марко, Рудавський Олесь, Франків Аліна, Скоморох Іванко (опікун Людмила Кузь) і випускники 2022 року – Бурак Олександр, Воскресеньский Віктор, Зінгер Мартін, Ілейко Марія, Колодій Соломія, Недошитко Юлія ( опікун Катерина Ткаченко).
Випускний, що зазвичай уособлює собою пронизливі миті прощання з дитинством та крилаті надії юнацького життя цього року став згадкою надзвичайної важливості української шкільної науки для молоді. Роки навчання, що створювали та укріплювали українські засади в житті, на сьогодні є тим захистом, який має вистояти під натиском ворожої імперії. Недарма наразі вже багато країн визнали, що агресія Росії є геноцидом українського народу, а метою Путіна є винищення українства як такого. Ми сильні у нашій єдності, в українському слові та вірі. Вчорашні діти стали новим опором російській навалі.
Як це заведено, спочатку учні мали службу божу в Соборі святих Володимира і Ольги за успішне закінчення школи, яку провів крилошанин Олег Кривокульський. Урочиста частина проходила в Українському Культурному Осередку. Прозвучали дружні поради та підтримка від консула Олександра Свистуна, Спілка «Самопоміч» не залишила випускників без подарунків. Пан Огаренко вручив учням сертифікати, а Андрій Скиба зачитав привіт від голови Українського народного Союзу С. Качарая і передав чеки випускникам, які успішно закінчили свій довголітній цикл науки. Як завжди, ми отримали привіт від голови фонду «Спадщина» Тараса Дрозда і чек на потреби нашої школи.
Сили Вам та віри, рідні випускники! Нехай Ваше майбутнє буде світлим попри все! Тримаймося! Боротьба триває. Борітеся – поборете, Вам Бог помагає!
Новини

Comments are closed.